В срок до 24 май от администрацията на Панагюрище отправят покана

...
В срок до 24 май от администрацията на Панагюрище отправят покана
Коментари Харесай

Започва прием на кандидатури за членове на „Съвета на децата“ в община Панагюрище

В период до 24 май от администрацията на Панагюрище насочат покана към искащите да аплайват за избор на членове на „ Съветът на децата “, процедура одобрена от ръководителя на Държавната организация за протекция на детето /ДАЗД/. Право да кандидатства има всяко дете на възраст от 13 до 16 години , оповестиха от локалната власт.

ДАЗД от самото си основаване е възприела практиката огромна част от дейностите да се правят взаимно и в съгласие с децата .

Съставът на Съвета се образува от по двама представители – титуляр и заместител на всички 28 административни области, 4 квоти за деца от уязвими групи и 1 квота за представител на децата, получили интернационална протекция в Република България. „ Съветът на децата “ е съвещателен орган към ръководителя на ДАЗД и от 2003 година работи в осъществяване на главните правила на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето и Закона за протекция на детето. Целта му е да предизвиква детското присъединяване в процесите на разработване на политики за деца и взимане на решения.

Процедурата цели възстановяване на механизма за детско присъединяване на национално равнище посредством гарантиране на необятна представителност на децата и ангажиране на органите на локалното самоуправление, гражданското общество, медиите и бизнеса в популяризирането и подбора на претендентите.

Документите за кандидатстване се подават в „ Център за поддръжка за личностно развиване “, ул. Ангел Шишков 10 или на e-mail: [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР